• [date today]

300 EUR lainat vertailussa

Pienlainatuotteet

Ohessa vertailu 300 EUR lainoille. Taulukossa on esitetty paljonko maksat takaisin a) yhden ja b) kolmen kuukauden takaisinamaksuajalla:

TarjoajaLainaahinta 1 kkhinta 3 kkhinta 12 kkRahat tililläIkärajaHae lainaa
Credit 24300 €311 €n. 325 €15 min hakemuksesta19 v.Hae täältä
Everyday.fi300 €345 €n. 362 €15 min hakemuksesta21 v.Hae täältä
Euroloan300 €347 €n. 370 €15 min hakemuksesta18 v.Hae täältä
Halino-laina300 €307 € (*n. 321 € (*348 €5 vrk kuluessa22 v.Hae täältä

Haléns laina on perinteinen kulutusluotto ja on taulukossa mukana vertailumielessä.

Laina.fi, Everyday, Euroloan ja Vippi.fi edustavat välittömästi tilille siirrettävissä olevia pikalainoja.

Kesäkuussa 2013 voimaan astunut laki muutti hieman pikalainatuotteita: Credit24, Everyday ja Euroloan tarjoavat nykymuodossaan henkilökohtaisia joustoluottotilejä, joihin hakijoille myönnetään hakemuksen perusteella tietty limiitti. Myönnetyn limiitin rajoissa rahaa on siirrettävissä omalle tilille. Oleellinen uusi kuluerä on kuitenkin nostoproviisio, joka ei sisälly nykyisen korkokaton laskentakaavaan.

Vippi.fi:n takana oleva Vipster Oy taas kehitti tuotettaan siten, että hakijan tulee hakemuksen yhteydessä ottaa erillinen takaus, mikäli hän ei nimeä hakemuksessaan henkilötakaajaa. Erikseen otettavan takauksen kulu lisätään lainapääomaan, mutta sitä ei kuitenkaan huomioida virallisessa korkokaton laskentakaavassa.

Silti nopeasti myönnettävien pienlainoja hinnat pääsääntöisesti tippuivat kesäkuuta edeltävään tilanteeseen nähden, joskaan eivät oleellisesti. Toisaalta, pikalainojen erittäin nopea käsittely, ja niihin sisältyvä korkeampi riski lainanantajalle varmasti edellyttävät korkeampia marginaaleja, jotta niitä ylipäätään voi olla.

Jos et ole kiireessä, voit säästää

Mikäli rahan ei tarvitse olla tilillä välittömästi, voi kuluttaja edelleen hyötyä ottamalla perinteisen kulutusluoton, mutta pienen sellaisen. Esimerkiksi noin viidessä päivässä ”hakemuksesta tilille” saavutettavissa oleva Halens-laina maksaa kuluttajalle vain noin 303 euroa, jos sen maksaa kokonaisuudessaan pois ensimmäisen maksuerän yhteydessä, noin kuukauden päästä sen saamisesta.

 *) Halens on mukana vertailun vuoksi, ja kysessä ei ole pikalaina, vaan kulutusluotto. Edellyttää lainan ennenaikaista takaisinmaksua.

Lisää vaihtoehtoja, mm. isommille laina summille, löydät täältä: kulutusluottovertailu.