• [date today]

Lainaisitko rahaa yli 400 000% vuosikorolla?

Pikavippien vuosikoroista on viime aikoina puhuttu paljon, ja myös eduskunta on tehnyt asian tiimoilta alustavan päätöksen koskien alle 2000 EUR lainoja, joka lopullisesti tullee voimaan kevään 2013 aikana. Se lienee hyvä asia, ja ehdotettu korkokatto ”viitekorko + 50%” on kuluttajan kannalta huomattava parannus markkinoilla tällä hetkellä olemassa oleviin villeihin tarjouksiin.

Kulutusluottoja.com:in tarkoitus on pyrkiä tarjoamaan kävijöilleen helpoin tapa löytää itselleen edullisin kulutusluotto. Tämän vuoksi tarkkailemme lainamarkkinoita jatkuvasti. Vastaan tulikin viime aikoina aika mielenkiintoinen näky, joka toisaalta kauhistuttaa, mutta jonka esityksessä olevaa suoraselkäisyyttä on arvostettava.

Yli 400.000% vuosikorko!

Lainaisitko sinä rahaa 443 353% vuosikorolla? (kuvan kulut ovat 14 päivän laina-ajalle)

On tosiaalta hienoa nähdä miten selkeästi yllä lainattu toimija esittää vuosikoron etusivullaan.

Uuden lainsäädännön myötä edellisen kaltaiset, tähtitieteelliset vuosikorot tulevat poistumaan. Se varmasti myös vähentää pikavippitarjontaa maassamme, sillä lakisääteinen matalampi tuotto syö ylisuuret katteet, ja tekee koko alasta lainantarjoajille vähemmän mielenkiintoisen.

On olemassa erikoistilanteita, jolloin pikavippi voi olla paikallaan. Hyvänä nyrkkisääntönä voisi kuitenkin pitää sitä, että kun huomaat tarvitsevasi pikavippiä elämiseesi, voi samalla myös olla syytä tarkastella laaja-alaisemmin omaa kulutuskäyttäytymistä kokonaisuudessaan.

Kulutusluotot eroavat pikavipeistä siitä, että lainattava summa on yleensä suurempi, ja niiden vuosikorko on yleensä huomattavasti matalampi (lainan määrästä ja laina-ajasta riippuen, kulutusluoton korko on tyypilliesti 10-30%). Lisäksi kulutusluotto tavallisesti hankitaan johonkin määrättyyn investointiin, kuten vene, lomamatka (ennen lomakorvausta), tai pieni remontti. Kulutusluottoja käytetään yleisesti myös johonkin yllättävään suurempaan menoon, kuten äkillinen leikkaus, tai auton korjaus.