• [date today]

Lainojen yhdistäminen

Lainojen yhdistaminen

Lainojen yhdistäminen saataa kannattaa

Lainan ottaminen on aina suuri päätös, joten on hyvä miettiä tarkkaan oma taloudellinen tilanne ja kilpailuttaa lainayhtiöt ennen lainan hakemista. Lainan ottamista on turha kuitenkaan pelätä. Suurin osa ihmisistä joutuu jossain vaiheessa hakemaan lainaa, olipa se sitten opintolainaa, asuntolainaa tai kenties kulutusluottoa. Monilla voi olla jopa monta eri lainaa samanaikaisesti. Tässä tapauksessa voi olla hyvä miettiä, onko lainoja mahdollisuus yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi.

Lainojen yhdistäminen voi kannattaa, sillä yhden isomman lainan takaisinmaksu on yleensä huomattavasti edullisempaa kuin monen pienen lainan samanaikainen lyhentäminen. Lainojen yhdistäminen on usein taloudellisesti kannattavaa, ja se voi auttaa velkakierteen katkaisemisessa.

Pankit ja muut rahoituslaitokset

Lainojen yhdistäminen onnistuu esimerkiksi pankissa.

Pankista haettu laina lainojen yhdistämistä varten vaatii yleensä takaajan. Tämä voi olla hankalaa, jos asiakkaalla ei ole henkilöä, joka voisi toimia takaajana. Pankki voi myös vaatia vakuuksia. Vakuus voi tarkoittaa asiakkaan asuntoa tai muuta omaisuutta. Pankin tarjoaman yhdistelylainan etuna on se, että se on koroltaan yleensä suhteellisen edullista verrattuna muiden yhtiöiden tarjoamiin yhdistelylainoihin. Yleensä pankin tarjoama korko on alle 15 prosenttia, mutta tämä vaihtelee pankeittain.

Myös monet pankkien ulkopuoliset luottoyhtiöt, kuten erilaiset kulutusulottoja tarjoavat yritykset, tarjoavat nykyisin yhdistelylainoja. Lainayhtiöiden korko vaihtelee, mutta on hieman pankkien korkoa suurempi. Yleensä korko liikkuu 15 – 25 % välillä. Kannattaa siis laskea tarkkaan tuleeko yhdistelystä tarpeeksi taloudellista hyötyä. Monissa tapauksissa yhdistely voi edelleen kannattaa, mutta joskus voi olla melkein edullisempaa jatkaa vanhalla mallilla. Luottoyhtiöiden sivuilta löytyy usein lainalaskuri, jonka avulla on helppo laskea yhdistelylainan kustannukset. Googlettamalla sanaparilla “lainojen yhdistäminen” löytyy monenlaisia rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat kyseistä palvelua.

Lainat yhdistävää isompaa lainaa voi nykyisin hakea helposti internetistä. Tunnistuksena käytetään sähköistä tunnistautumista, joka tarkoittaa sitä, että asiakas ohjataan verkkopankkiin näppäilemään verkkopankkitunnuksensa. Sähköinen allekirjoitus on oikeudellisesti yhtä pätevä kuin tavallinen allekirjoitus. Sähköinen tunnistus on turvallista, nopeaa ja helppoa. Lisäksi se on ympäristöystävällistä, sillä kaikki tapahtuu verkossa, eikä paperia tuhlaannu.

Suurin osa luottoyhtiöistä käsittelee internetin kautta tulleet lainahakemukset nopeasti. Yleensä päätös tulee muutamassa pankkipäivässä ja rahat tulevat tilille heti päätöksen jälkeen. Nykyisin luottoyhtiöt ovat tiukentaneet entisestään säädöksiään ja tarkistavat luottotiedot aikaisempaa tiukemmin. Tällä halutaan estää luottotappioita ja ihmisten velkaantumista.

Järjestelylainat ja sosiaalinen luototus

Mitä sitten vot tehdä jos ei voi yhdistää lainoja, koska mikään taho ei myönnä sitä? Lainojen yhdistämisen lisäksi taloudellisesta ahdingosta voivat silloin auttaa selviytymään maksusopimus, Takuu-säätiön järjestlylaina, tai kunnallisesti myönnettävä sosiaalinen luotto.

Maksusopimukset

Luotonantajan kanssa voi aina yrittää neuvotella maksusopimuksista. Mikäli lasku on jo perinnässä, voi mahdollisuutta maksusopimukseen kysyä perintätoimistosta. Yleensä sekä luotonantaja että perintätoimisto ovat valmiit joustamaan maksuaikatauluista jonkin verran. Maksusopimukset antavat lisäjoustoa maksuajalle ja kuukausiosuuksille.

Takuu-säätiön takaama sosiallinen luotto

Järjestelylainan takaajana voi joissain tapauksissa toimia Takuu-säätiö. Se on taho joka takaa lainoja, joiden avulla voidaan maksaa muita pienempiä lainoja pois niin, että lyhennettäväksi jää vain yksi isompi laina. Järjestelylaina toimii siis samalla periaatteella kuin lainojen yhdistäminen.

Kuntien myöntämä sosiaalinen luotto

Sosiaalinen luotto on joidenkin kuntien sosiaalitoimistojen myöntämää edullista luottoa, jonka tarkoituksena on auttaa velkakierteeseen joutuneita henkilöitä. Sosiaalinen luotto on koroltaan erittäin edullista ja takaisinmaksu suhteellisen joustavaa. Sosiaaliseen luottoon on oikeus niillä, jotka eivät muuta kautta saa lainaa esim. vähävaraisuuden tai maksuhäiriömerkintöjen vuoksi, mutta joilla kuitenkin on maksuvaraa. Maksuvaralla tarkoitetaan sitä, että henkilö pystyy rahallisesti suoriutumaan vaadituista lainan kuukausittaisista lyhennyksistä.